Voer eindelijk dat prachtige idee uit en maak uw omgeving een stukje mooier!

buitengewoon zijn

De gemeenten die straks samen het Westerkwartier gaan vormen (Grootegast,Leek, Marum en Zuidhorn) geven gratis tien plekken weg in de training BuitengewoonZijn.NuExterne site, opent in hetzelfde venster.

Deze training ondersteunt burgers die een idee hebben om hun omgeving leuker,leefbaarder en levendiger te maken. De afgelopen jaren zijn er honderden plaatselijke projecten tot stand gekomen met ondersteuning van BuitengewoonZijn.NuExterne site, opent in hetzelfde venster, variërend eendorpsmoestuin, een buurtvereniging, een taartenbuffet,een speeltuin, zingen in bejaardentehuizen,een pop-up galerie, een buurt-app of een ruilkring. Dit zijn maar een paar voorbeelden; ongetwijfeld leven er nog veel meer prachtige ideeën hier in het Westerkwartier.

Wat is het geheim van BuitengewoonZijn?

Het zit hem volgens ons in het feit dat je niet luistert naar mooie praatjes, maar onmiddellijk wordt uitgedaagd het geleerde in de praktijk te brengen, hierbij ondersteund door de hele groep èn een persoonlijke coach.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe vraag ik om hulp zodat ik menseninspireer in plaats van lastig val?
  • Of: Hoe zorg ik dat ik niet steeds de moeilijke dingen uitstel?
  • Hoe maak ik een realistische planning die me inspireert in plaats van deprimeert? –

Zo komen er twintig onderwerpen aan bod die je kunt gebruiken om uw eigen idee in de wereld te zetten.

Het mooie is ook dat iedereen mee kan doen. Leeftijd maakt niet uit, opleiding ook niet, en meestal doen er net zoveel mannen als vrouwen mee. Zelfs als je nog helemaal geen idee hebt wàt je zou willen doen, maar het lijkt je wel leuk om iets voor je dorp te doen: Welkom!

De training BuitengewoonZijn.NuExterne site, opent in hetzelfde venster zal plaatsvinden in de maanden september t/m november op de dinsdagavonden in Marum of op de maandagavonden in Groningen (afhankelijk van het aantal deelnemers). De laatste introductie is op 6 september in het Cultureel Centrum in Zuidhorn (Jellemaweg 3). Tijdens de introductie hoor je alle praktische informatie, maar leuker nog, je krijgt al een voorproefje van de training zelf. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke Wester, 06 - 437 141 50, redactie@buitengewoonzijn.nuEmail of neem een kijkje op onze site: BuitengewoonZijn.NuExterne site, opent in hetzelfde venster

Top