Taalvrijwilligers gezocht

Dit item is verlopen op 31-01-2018.

De gemeente Marum start dit jaar met het aanbieden van taalondersteuning voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of het omgaan met een computer. Inwoners van de gemeente kunnen straks op een laagdrempelige manier terecht bij het Taalhuis, in de bibliotheek van Marum. Om dit mogelijk te maken is de gemeente op zoek naar taalvrijwilligers. Het Taalhuis in Marum start in navolging van de gemeenten Grootegast en Zuidhorn, waar eerder Taalhuizen werden geopend.

Laaggeletterdheid

In het Westerkwartier heeft 5 tot 8% van de inwoners last van laaggeletterdheid. Deze mensen hebben moeite mee te doen in de samenleving. Het kan een grote impact hebben op het werk en het sociale leven. De Westerkwartiergemeenten bieden hun inwoners taalondersteuning aan. Zij doen dit in samenwerking met Biblionet Groningen, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort, Alfa College en Humanitas Westerkwartier.

Steun van Stichting Lezen & Schrijven

Voor vrijwilligers is er altijd goede ondersteuning vanuit de Stichting Lezen & Schrijven in de vorm van scholing en door een coördinator van het Noorderpoort op locatie. Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd zij besteden aan het vrijwilligerswerk. Dat kan variëren van een uurtje tot meerdere dagdelen per week.

Wilt u taalvrijwilliger worden?

Een taalvrijwilliger helpt mensen één op één of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schrijven, spreken of omgaan met de computer. Een taalvrijwilliger hoeft geen taalwonder te zijn, wel is het belangrijk dat hij/zij geduld heeft en het leuk vindt mensen te helpen. Wilt u taalvrijwilliger worden? Kom dan dinsdag 28 november om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur) naar een voorlichtingsbijeenkomst in het gemeentehuis van Marum, Molenstraat 45 in Marum.

Aanmelden

Aanmelden  voor de voorlichtingsbijeenkomst kan via Mieke van den Heuvel-Wink via taalhuismarum@gmail.comStuur een e-mail. Ook belangstellenden die niet bij de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn, maar wel graag taalvrijwilliger willen worden, kunnen contact opnemen met Mieke.

Top