Kom naar de startbijeenkomsten Erven & Tuinen Westerkwartier

Woont u in het buitengebied van de gemeente Leek, Zuidhorn, Marum of Grootegast en wilt u aan de slag met uw erf of tuin? Dan is het project ‘Erven & Tuinen Westerkwartier’ voor u interessant. U kunt deelnemen aan workshops, tuinadvies bij u thuis krijgen en er is subsidie voor streekeigen beplanting, fruitbomen en vlinder- en bijenplanten.

Project


Doel van dit project is het herstel van het streekeigen karakter van het Westerkwartier en het vergroten van de natuurwaarden en biodiversiteit. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijker om te wonen en werken. Daarnaast zijn (boeren)erven en tuinen belangrijke stapstenen in de natuur. Het project is bedoeld voor ‘boeren en buitenlui’, die aan de slag willen met hun erf en tuin. Voor deelnemers is er subsidie voor erfbeplanting binnen dit project.


Startbijeenkomsten


In elk gemeentehuis vindt een startbijeenkomst Erven & Tuinen Westerkwartier plaats waar u informatie krijgt over het project. U kunt zich dan ook direct aanmelden voor één van de workshops, die dit najaar starten bij u in de buurt. Naast een presentatie over (boeren)erven en natuurtuinen kunt u tijdens de startbijeenkomst meedoen aan een kennisquiz. U bent van harte welkom bij één van de startbijeenkomsten!

De startbijeenkomsten in de gemeentehuizen vinden plaats op:


•    Maandag 15 oktober, gemeentehuis Marum, Molenstraat 45
•    Donderdag 18 oktober, gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66
•    Maandag 22 oktober, gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9
•    Dinsdag 23 oktober, gemeentehuis Grootegast, Hoofdstraat 97
De bijeenkomsten zijn van 20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Samen


Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN in het Westerkwartier. Alle vier de gemeenten in het Westerkwartier en de provincie Groningen dragen bij aan het project. We organiseren samen deze startbijeenkomsten en nodigen u van harte uit naar een van de vier bijeenkomsten te komen!

Nieuwsgierig?


Kijk voor actuele informatie en een workshop bij u in de buurt op: erven-tuinenwesterkwartier.nl of neem contact op met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 - 83 972 103 of info@hetnoordererf.nl.

Top