Gemeente Marum gaat hondenpoep te lijf: uw hulp is noodzakelijk

Dit item is verlopen op 01-04-2018.

Hondenpoep op populaire of drukke plekken? Daar zit een luchtje aan! Hondenpoep houdt de gemoederen van de inwoners van de gemeente Marum dan ook bezig. Ondanks het feit dat de meeste hondenbezitters de uitwerpselen netjes opruimen, ontvangen we met enige regelmaat klachten. Vooral op speel- en grasveldjes en langs populaire wandelroutes wordt overlast ervaren. Daarom gaan we met dit probleem aan de slag.

Specialist milieu/APV vergunningen Jan Nico Wijnstok van gemeente Marum: “Veel inwoners vragen ons om speciale afvalbakken neer te zetten op de bewuste plekken. Als gemeente gaan we, waar mogelijk, gehoor geven aan deze oproep. Ik vraag alle inwoners die overlast ervaren daarom om ons voor 1 maart 2018 een e-mail te sturen waarin u aangeeft waar u overlast van hondenpoep ondervindt.” Jan Nico vervolgt: “Geef waar nodig met een kaartje aan om welke route het gaat. Ook willen we graag van u weten hoeveel bordjes en afvalbakken u denkt dat er op deze plekken nodig zijn.”

U kunt uw e-mail sturen naar: hondenpoep@marum.nl. Stuurt u uw contactgegevens mee? Mogelijk nemen we namelijk nog even contact met u op. Reacties zonder contactgegevens nemen we daarom niet in behandeling.

Hoe gaan we straks verder? Jan Nico licht het toe: “Na 1 maart 2018 zullen we de opgegeven plekken inventariseren en afhankelijk van het aantal aanmeldingen een keuze maken. Gelet op de ervaringen van andere gemeentes zullen we niet voorzien in speciale zakjes. Wij gaan de overlast aanpakken doormiddel van speciale afvalbakken en waarschuwingsborden. Ik wil hierbij aangeven dat we geen heksenjacht gaan starten tegen hondenbezitters. Wel gaan we bij aanhoudende overlast controles uitvoeren en zullen we mensen aanspreken op gedrag. Pas wanneer iemand bij herhaling geen gehoor wil geven aan de oproep om hondenpoep op te ruimen zal verbaliserend worden opgetreden door een Bijzonder Opsporingsambtenaar (BOA).”

Top