Enexis sluit zonnepark Marum aan op elektriciteitsnet

Al een paar jaar is het bedrijf Solarfields uit Groningen bezig met energietransitie en de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. In Marum wordt aan de zuidoostzijde van het dorp een groot zonnepark aangelegd door Solarfields. Er komen bijna 28.500 zonnepanelen met een geschat opwekvermogen van 8 MWp. In samenwerking met de gemeente, grondeigenaren en omwonenden verrijst er de komende maanden een zonnepark.

Het netwerkbedrijf ENEXIS heeft opdracht gekregen van Solarfields om dit zonnepark aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Vanaf het schakelstation aan de Noorderringweg in Marum wordt er in een kabelverbinding gelegd naar het nieuwe zonnepark.

Het kabeltraject, met een lengte van bijna 2 kilometer, is in overleg met de gemeente Marum tot stand gekomen. Dit traject gaat via de Spoorstraat, de Vondelstraat, de Molenstraat, de Wendsteinweg, het Pieterspadje en het Malijksepad naar het Boereveld.

De kabelwerkzaamheden starten in april en zullen ongeveer 8 weken duren. De aannemer die deze werkzaamheden gaat uitvoeren is de firma Verkley Kabels en Leidingen uit Groningen.

Top