Energiebesparingspakket voor winnaar puzzel duurzaamheidskrant

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

Donderdag 23 november reikte wethouder Jan Vos de hoofdprijs van de puzzel uit de duurzaamheidskrant uit aan de heer Veninga uit Marum uit. De heer Veninga had het juiste antwoord bij elkaar gepuzzeld, namelijk; woon duurzaam.

Duurzaamheidskrant

Begin oktober is bij alle huishoudens in het Westerkwartier de krant Westerkwartier Duurzaam bezorgd. In deze krant staan nuttige tips voor energiebesparing in uw woning, ervaringen van ambassadeurs en een overzicht van alle leningen en subsidies in het Westerkwartier. U kunt de krant nog digitaal teruglezen via de website van een van de Westerkwartiergemeenten.

Energiebesparing

Het besparen van energie is een belangrijk thema in het Westerkwartier. De gemeenten hebben verschillende regelingen beschikbaar om energiebesparende maatregelen te financieren.

Wethouder Jan Vos; “Het nemen van energiebesparende maatregelen zorgt voor meer comfort, een lager energieverbruik en scheelt in de portemonnee”. Inwoners van de gemeente Marum kunnen ook gebruik maken van de duurzaamheidslening. Tegen een lage rente kan geld worden geleend voor het nemen van energiebesparende maatregelen.

De heer Veninga woont al 32 jaar in een woning in Marum samen met zijn vrouw. Bijna alle lampen in de woning zijn al vervangen voor LED lampen. Ook is het dak beter geïsoleerd en zijn verschillende ramen vervangen voor dubbelglas.  

Wilt u zelf ook bezig met het besparen van energie? Neem gerust eens een kijkje op het energieloket via www.energieloket-groningen.nlExterne link, zelfde venster

Top