Bedrijfsbezoeken door het college van B en W aan museum 't Rieuw en restaurant 'In de Klaver'

Het college van burgemeester en wethouders heeft een bedrijfsbezoek gebracht aan het Landbouw- en Streekmuseum 't Rieuw te Nuis en aan restaurant "In de Klaver".

Museum 't Rieuw

Het museum is vanaf 2012 verhuisd van de Coendersborg naar de naastgelegen boerderij Kimm aan de Oudeweg 17a te Nuis en wordt beheerd door de vereniging 'Eevm Omkiekn'. De doelstelling van de vereniging is om werktuigen, gereedschappen (in het Gronings: 'het rieuw') en gebruiksvoorwerpen te bewaren die werden gebruikt in het boerenbedrijf (het verdwenen gemengd boerenbedrijf in het Zuidelijk Westerkwartier). Ook treft men er een uitgebreide collectie gereedschappen van ambachten aan, waarop de boer een beroep moest doen bij reparaties en her-of nieuwbouw. Een timmerwerkplaats en smederij met bijbehorende gereedschappen maken nu ook deel uit van het museum. Aan het eind van de zeer interessante rondleiding werd het college nog getrakteerd op een heerlijke in de streek bereide originele Groningse poffert. 
 

In de Klaver

Tevens bracht het college van burgemeester en wethouders deze afgelopen zomer een bedrijfsbezoek aan het bij 'Les Routiers Européens' aangesloten Wegrestaurant 'In de Klaver' aan de Molenweg 2 te Niebert. Gerard van der Velde verzorgde een deskundige en enthousiaste rondleiding door het bedrijf waarbij ook de zeer modern ingerichte keuken van binnen bekeken werd. Doordeweeks is het wegrestaurant de thuishaven van vele beroepsmatige chauffeurs. Door de huiselijke sfeer voelt men zich hier snel thuis. Naast café en restaurant beschikt het wegrestaurant over diverse zalen voor buffetten, bruiloften, recepties etc. Kortom een prachtlocatie nabij de snelweg A7. ( www.wegrestaurantindeklaver.nl

Top