Bedrijfsbezoek SenK Swieringa Kunststof

Op dinsdag 25 november jl. heeft het college van burgemeester en wethouders een bedrijfsbezoek gebracht aan SenK Swieringa Kunststof aan De Factorij 3 te Marum (bedrijventerrein De Poort II). Het gezelschap werd door directeur Wiebe Swieringa en commercieel manager Rene Zeeman rondgeleid.

S&K Swieringa Kunststof reinigt, onderhoudt en verkoopt kunststof pallets, bakken en boxen en behoort tot de meest vooraanstaande bedrijven op dit gebied in Europa.

Proces

De fabriek is zo ingericht dat de vuile en de schone routing volledig van elkaar zijn gescheiden. Het proces start met het uitladen en verzamelen van de kunststof pallets. Vervolgens worden de pallets naar de wasruimte getransporteerd. Vanaf dit punt is de fabriek, door haar klanten in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, ingericht als medium care omgeving. Dit houdt in dat er speciale hygiëne en kleding vereist is. De hypermoderne wasstraat garandeert een perfecte reiniging van de pallets en bakken.

Controle

Na een visuele controle van het product wordt deze in de machine geplaatst. Vervolgens wordt ze eerst op 57 graden voorgespoeld. Daarna volgt de hoofdreiniging op 64 graden en een naspoeling op 80 graden. De droogunits zorgen in twee stappen voor de laatste behandeling. De pallets worden volledig geautomatiseerd overgebracht naar de geconditioneerde opslagruimte en automatisch gestapeld. Na de stapeling worden ze, indien vereist, geheel verpakt om eventuele besmetting tijdens het transport naar de afnemer te voorkomen ( www.swieringakunststof.nl ). 

Top