Bedrijfsbezoek aan VOF Van der Hoog, Dijkswijk 3 te De Wilp.

Op 19 januari heeft het college van burgemeester en wethouders een bedrijfsbezoek gebracht aan melkveehouderijbedrijf  ‘VOF van der Hoog’ aan de Dijkswijk 3 te De Wilp. 
 

De boerderij is zo ingericht dat een educatieve kennismaking voor schoolkinderen en ook volwassenen mogelijk is. Hiertoe is aansluiting gezocht bij het educatieve programma ‘De Boer op Noord’ (http://www.deboeropnoord.nl/Externe site, opent in hetzelfde venster). Schoolkinderen kunnen met hun begeleiders een korte rondleiding krijgen waarna de kinderen in groepjes op ontdekkingstocht in en om de boerderij gaan. Ter voorbereiding op het boerderijbezoek ontvangt men een speciale handleiding. 

De koeien worden gemolken door een robot. Vanuit een ‘koeien kiekdoos’ is de hele stal te overzien. Vanuit dit lokaal kan er een les gevolgd worden volgens het aangegeven programma ‘De Boer op Noord’. 
Het zeer interessante bedrijfsbezoek werd verzorgd door Cees, Elly en zoon Andries.
Meer informatie over dit bedrijf is te vinden op de website http://www.vofvanderhoog.nlExterne site, opent in hetzelfde venster.   

Camping

Naast de boerderij runt de familie ook nog de prachtig gelegen boerencamping ’t Hoogje. Naast een uitstekend startpunt om de bezienswaardigheden in de noordelijke provincies te bekijken zijn er vanaf deze camping diverse fiets- en wandeltochten mogelijk. (http://thoogje.nlExterne site, opent in hetzelfde venster

Top