Bedrijfsbezoek aan Huhtamaki Paper Recycling B.V., Noorderringweg 8 te Marum.

Op 16 januari j.l. heeft het college van burgemeester en wethouders een bedrijfsbezoek gebracht aan Huhtamaki Paper Recycling B.V. aan de Noorderringweg 8 te Marum. Dit bedrijf, direct naast de Rijksweg A7, in Marum is een van de 22 productielocaties voor papier en karton in Nederland.

Het bedrijf is onderdeel van een wereldwijd fijnmazig recyclingsnetwerk als lokaal inzamelpunt voor papierafval. Het verzamelen en het opnieuw toepassen van oud papier is de ultieme bron voor de duurzame productie van vormverpakkingen van vezelprodukten (eierdozen, fruitverpakking, koffiebekers etc.).

De heren Sikkes (algemeen directeur) en Sakkers (operation-manager) gaven een zeer boeiende toelichting over het hergebruik van oud papier als natuurlijk produkt . Tijdens de rondleiding konden we zien dat op deze locatie een groot deel van het aangeleverde reyclingpapier gebruikt wordt voor eigen gegoten pulpproductieprocessen.

De papierindustrie is koploper op het gebied van recyclen. Door het grootschalig inzamelen van oud papier en karton door de consument en het zogenaamde biobased productieproces wordt gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen, die vele malen hergebruikt kunnen worden. Voor meer informatie over het bedrijf en de papierindustrie verwijzen wij naar de websites van www.huhtamaki.comExterne link, opent in hetzelfde venster  en www.vnp.nlExterne link, opent in hetzelfde venster (vereniging van nederlandse papier- en kartonfabriek)

Top