Vacature stagiair griffies

Dit item is verlopen op 01-06-2017.

Gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn zoeken vanaf september 2017 een

Stagiair griffies

periode en aantal uren in overleg
 

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn zijn van plan om per 2019 samen de gemeente Westerkwartier te vormen. De nieuwe gemeente bestaat dan uit ca. 60.000 inwoners. Het is een landelijk gebied met veel mooie, kleine dorpen, liggend tussen de stad Groningen en Drachten.

De vier gemeenten werken al veel samen. Er heerst een informele en collegiale werksfeer waarin we samen resultaten behalen. 

Als stagiair kom je te werken voor de samenwerkende  griffies. Elke griffie ondersteunt en adviseert de eigen gemeenteraad. Daarnaast werken de griffies samen aan de voorbereidingen voor de nieuwe gemeente. Je verricht vooral werkzaamheden voor deze gezamenlijke voorbereidingen.

Werkzaamheden

Als stagiair zal je zoveel mogelijk meedraaien met de dagelijkse praktijk. De werkzaamheden die je uit zal gaan voeren zijn:

  • bijeenkomsten organiseren (zowel voor raden als voor inwoners)
  • ondersteuning bieden aan de griffies (o.a. verslaglegging van vergaderingen)
  • inhoudelijke ondersteuning van raden (o.a. informatie verzamelen en opstellen van voorstellen in het kader van de herindeling)  

Daarnaast kun je ingezet worden voor ondersteuningswerkzaamheden bij de individuele griffies. 

Wij zoeken

Wij zoeken een gemotiveerde en enthousiaste stagiair die bezig is met een studie bestuurskunde of rechten (of vergelijkbaar) op hbo- of wo-niveau. Je bent op zoek naar een ‘meeloopstage’ waarin je veel kunt leren over de lokale politiek en het werken op een griffie. Binnen onze organisaties vinden wij het belangrijk dat medewerkers beschikken over de competenties: betrouwbaar, omgevingsbewust en lef & humor. Ook communicatieve vaardigheden en integriteit vinden wij belangrijk. 

Ons aanbod

We bieden je een interessante meeloopstage waarbij je veel leert, maar ook verantwoordelijkheden krijgt. Je wordt begeleid door een stagebegeleider. Je ontvangt een stagevergoeding van € 244,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De stageperiode en het aantal uren worden in overleg afgestemd.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de griffier van de gemeente Zuidhorn, Jacqueline Slopsema, tel.: 0594 - 50 87 81 .

Heb je belangstelling voor deze stage? We ontvangen graag je motivatiebrief met CV. Je kunt deze tot 1 juni 2017 versturen naar sollicitatie@zuidhorn.nlEmail .


 

Reactieformulier
Top