Vacature stagiair consulent jeugd

Dit item is verlopen op 10-05-2017.
Centrum voor Jeugd en gezin Westerkwartier

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Westerkwartier zoekt een

Stagiair consulent jeugd

voor 32 uur per week van september 2017 tot juli 2018

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Westerkwartier (CJG) bestaat uit vier basisteams. De consulenten jeugd zijn aan deze basisteams gekoppeld. De basisteams worden gevormd door o.a. maatschappelijk werkers, jeugdverpleegkundigen, jongerenwerkers, POH jeugd ggz en gezinshulpverleners. Vanuit de basisteams wordt basisondersteuning geboden. De consulent jeugd voert regie in overwegend complexe casuïstiek.

Het team met consulenten jeugd is enthousiast en neemt vol overgave de gemeentelijke taken op het gebied van de toegang tot de jeugdzorg op zich. De samenwerking met ouders, opvoeders en het kind staat voorop. Hierbij gaan we nadrukkelijk uit van de eigen verantwoordelijkheid en kracht. 

Werkzaamheden

Als stagiair ga je de volgende werkzaamheden met ondersteuning en in toenemende mate zelfstandig uitvoeren:

  • Je geeft advies en informatie aan jeugdigen/opvoeders op alle levensdomeinen.
  • Je verheldert met ouders en jeugdigen vragen en behoeften op alle levensdomeinen.
  • Je ondersteunt een gezin in het maken van een eigen plan (één gezin, één plan, één regisseur) en versterkt eigen kracht, betrokkenheid, participatie en zelfregie.
  • Je voert regie op de uitvoering van een (familie)plan, monitort de ingezette ondersteuning  en stuurt, waar nodig, bij.
  • Je bent betrokken bij het besluitvormingstraject, het afgeven van een beschikking en de realisatie van (lichte) professionele ondersteuning.
  • Je bemiddelt en intervenieert zo nodig bij crisissituaties.
  • Je signaleert en reageert professioneel (en adequaat) op vermoedens van kindermishandeling en bedreiging van een gezonde ontwikkeling van het kind.
  • Je verbindt systeemgerichte en individuele aanpak.
  • Je voert bereikbaarheidsdiensten uit  tijdens kantooruren en verzorgt hierbij (zelfstandig) intake en triage.
  • Je neemt deel aan gebruikelijke interne en externe overlegvormen.

Wij zoeken

Wij zoeken een gemotiveerde en enthousiaste stagiair die bezig is met een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening  (of vergelijkbaar) op hbo-niveau. Binnen ons CJG vinden wij het belangrijk dat medewerkers beschikken over de competenties: betrouwbaar, omgevingsbewust en lef & humor. Ook communicatieve vaardigheden en integriteit vinden wij belangrijk. 

Ons aanbod

We bieden je een interessante stage waarbij je veel leert, maar ook verantwoordelijkheden krijgt. Je doet alles onder supervisie en wordt begeleid door de werkbegeleider. Je ontvangt een stagevergoeding van € 244,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marielle Mulderij, manager uitvoering jeugd bij het CJG, tel.: 06 - 2222 32 44 of 0594 - 51 21 33 .

Reageren

Heb je belangstelling voor deze stage? We ontvangen graag je motivatiebrief met CV. Je kunt deze tot en met 10 mei 2017 versturen naar sollicitatie@zuidhorn.nl, dit kan ook via de onderstaande velden.

Reactieformulier
Top