Nieuws

Klik op de titel van het item om het hele artikel te lezen

 • Onthulling Straatnaam van de Bypass in het Centrumplan Marum

  (22-05-2015)

  Op vrijdag 5 juni a.s. om 14.00 uur zullen wethouder Jan Vos van de gemeente Marum en Alette Alkema, namens de Ondernemersvereniging Marum de ‘winnende’ Straatnaam van de bypass in het Centrumplan onthullen. De winnaar ontvangt een dinercheque van € 100,-- voor de nieuwe ‘Huiskamer van Marum’. Dit wordt onderdeel van het nieuwe centrumplan. De Ondernemingsvereniging Marum stelt cadeaubonnen met een totale waarde van €100 beschikbaar. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn in de Raadhuisstraat 12 te Marum..

 • Vrijdag 29 mei: onthulling Social Sofa Jonkersvaart

  (22-05-2015)

  Vier maanden is hard gewerkt aan de Social Sofa, met kennis van het mozaïeken en vaardige handen. En nu is de Sofa klaar! Op vrijdag 29 mei a.s. wordt door burgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Marum om 19.30 uur in OBS ’t Jonkertje in Jonkersvaart de Social Sofa onthuld. Dit doet hij samen met de oudste inwoonster van Jonkersvaart en de jongste leerling van de school ’t Jonkertje. Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd deze onthulling bij te wonen.

 • Uitspraak Raad van State inzake Bestemmingsplan Buitengebied bekend

  (21-05-2015)

  De Raad van State heeft woensdag 20 mei jl. uitspraak gedaan in de beroepszaak over de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied. Tegen dit plan was door een aantal partijen beroep ingesteld. De zitting heeft op 2 april jl. plaats gevonden bij de Raad van State in Den Haag. Alle beroepen zijn gegrond verklaard.

 • Uitspraak Raad van State bestemmingsplan Marum Centrum uitgesteld

  (20-05-2015)
 • Zaadbombardement door 3500 leerlingen in het Westerkwartier

  (18-05-2015)

  Vandaag (18 mei) om 14.00 verspreiden 3500 leerlingen uit het Westerkwartier gelijktijdig in totaal maar liefst 17 duizend zaadbommen. Het zaadbombardement is onderdeel van een uitgebreid bijenproject bij basisscholen in het Westerkwartier. Het resultaat is een bloemenzee rondom het schoolplein en een voedingsbron voor bijen. De wethouders natuur-en milieu van de Westerkwartiergemeenten verzorgen het startschot door de eerste zaadbommen te werpen bij O.B.S. De Nijenoert in Leek (Nijenoertweg 38B). 

 • Militaire oefening in de periode van 26 mei tot en met 29 mei 2015

  (13-05-2015)

  Door het  43e Brigade Verkennings Eskadron,, zal een oefening worden gehouden in bovengenoemde  periode. De oefening zal zich afspelen in de provincies Groningen, Frielsnad, Drenthe, Overijssel en Flevoland (Noordoostpolder).

 • Kunstkamer Marum presenteert ‘de Zomersalon’ een veelzijdige expositie van amateurkunstenaars uit de regio

  (13-05-2015)

  De Salon 

  In Parijs werden sinds de 17de eeuw Salons georganiseerd, tentoonstellingen waarop de Académie des Beaux Arts haar beste kunstenaars presenteerde. In de late 18de eeuw werden de Salons opengesteld voor andere kunstenaars en was het mogelijk een werk in te sturen. Hierop groeiden de Salons in de 19de eeuw uit tot grote publieksevenementen, die kunstenaars en kunstliefhebbers uit heel Europa aantrokken. De wanden hingen van boven tot onder vol kunstwerken.

 • Veteranendag Westerkwartier 2015

  (13-05-2015)

  Bent u veteraan, bent u de partner van een overleden veteraan of kent u iemand die veteraan is? Op zaterdag 20 juni a.s. vindt de Veteranendag Westerkwartier 2015 plaats in dorpshuis “De Rotonde” Bloemersmastraat 1b te Niekerk vanaf 10.00 tot 14.00 uur. 
  De burgemeesters van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn nodigen alle veteranen en hun eventuele partner/begeleider uit om op 20 juni a.s. aanwezig te zijn bij de Veteranendag Westerkwartier 2015. 

 • Militaire oefening in de periode van 18 mei tot en met 22 mei 2015.

  (13-05-2015)

  Door het  43e Brigade Verkennings Eskadron, zal een oefening worden gehouden van 18 t/m 22 mei. De oefening zal zich afspelen in het gebied tussen Franeker, Eemshaven, Klazienaveen en Emmeloord.

 • Vergadering raadscommissie op 20 mei

  (12-05-2015)

  De raadscommissie van de gemeente Marum vergadert woensdag 20 mei 2015 om 19.30 uur in het gemeentehuis.

 • Bewust van onze omgeving, meldingen over hinder en overlast

  (12-05-2015)
 • Expositie ‘Kunst in de Kerk' in Noordwijk

  (12-05-2015)

  Vanaf 16 mei tot en met 28 juni a.s. exposeren Ronald Soeliman en Dick van Veen in de Kerk van Noordwijk. De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 16 mei a.s. om 15.00 uur door mevr. J. Hulshoff-Oost, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Marum. Roelof Kuik  zorgt voor een muzikale openingsnoot op het orgel. U bent van harte uitgenodigd.

 • Marum blijft Startersleningen voor nieuwbouwwoningen verstrekken.

  (11-05-2015)

  De Gemeente Marum blijft Startersleningen voor nieuwbouwwoningen verstrekken. In oktober 2014 hebben de minister en Tweede Kamer aangegeven vanuit het Rijk geen extra bijdrage beschikbaar te stellen voor de starterslening. De gemeente Marum heeft daarop besloten de Starterslening volledig zelf te financieren. Voor aanvragers van de Starterslening in de gemeente Marum heeft het besluit van ministerie en Tweede Kamer daarom geen gevolgen.

 • Wijziging openingstijden en huisvuilroutes Hemelvaartsdag en Pinksteren

  (07-05-2015)
  Gesloten

  Het gemeentehuis is op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 15 mei en maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag) gesloten.

  • de routes van de milieuboer van donderdag 14 en maandag 25 mei vervallen.
 • Noodsituatie melden via 112 App op telefoon

  (07-05-2015)
  Landelijke SOS Alarm Hulpdienst

  Vanaf nu kan iedereen met een smartphone levens redden door de Nationale SOS ALARM - 112 App gratis te downloaden. Hiermee is het mogelijk om niet alleen onbekenden te redden, maar ook de overlevingskans van jezelf, vrienden, geliefden en kinderen te vergroten.

 • Een tegemoetkoming nodig voor studie- en reiskosten?

  (07-05-2015)

  Dan kan de Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds (SPGS) misschien iets voor u betekenen. 

 • Kunstkamer Marum presenteert ‘de Zomersalon’: een veelzijdige expositie van amateurkunstenaars uit de regio

  (30-04-2015)

  In Parijs werden sinds de 17de eeuw Salons georganiseerd, tentoonstellingen waarop de Académie des Beaux Arts haar beste kunstenaars presenteerde. In de late 18de eeuw werden de Salons opengesteld voor andere kunstenaars en was het mogelijk een werk in te sturen. Hierop groeiden de Salons in de 19de eeuw uit tot grote publieksevenementen, die kunstenaars en kunstliefhebbers uit heel Europa aantrokken. De wanden hingen van boven tot onder vol kunstwerken.

   

 • Werk in uitvoering: Nieuweweg Nuis (6 tot 22 mei)

  (29-04-2015)

  Op woensdag 6 mei wordt begonnen met de reconstructie van een gedeelte van de Nieuweweg in Nuis. Het gaat om het gedeelte Nieuweweg tussen de huisnummers 96 en 118.

 • Hoe weet ik wat er gebeurt in mijn omgeving?

  (29-04-2015)

  Het kan voorkomen dat iemand in uw omgeving een vergunning aanvraagt voor bijvoorbeeld het beginnen van een bedrijf of het organiseren van een evenement. Ook kan de gemeente plannen hebben die van invloed zijn op uw omgeving. U wilt daarvan op de hoogte gehouden worden omdat u graag wilt weten wat er in uw buurt gebeurt. Ook kan het zijn dat u bedenkingen heeft en bezwaar wil maken omdat u het niet eens bent met de plannen. 

 • Burgemeester Kosmeijer reikt vier Koninklijke Onderscheidingen uit

  (24-04-2015)

  Vrijdag 24 april 2015 heeft burgemeester Kosmeijer vier Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. De onderscheidingen zijn voor de heer J. Valkema uit Marum, de heer K.P. Stuit uit Marum en het echtpaar mevrouw W. Kiesbrink-Uilenberg en de heer A. Kiesbrink uit De Wilp. De heer Valkema werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. De heer Stuit en het echtpaar Kiesbrink werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Gemeente Marum neemt deel aan het Jeugdsportfonds Groningen

  (20-04-2015)

  De gemeente Marum neemt deel aan het Jeugdsportfonds Groningen. Hiermee willen wij bereiken dat kinderen van ouders met een laag inkomen kansen krijgen om te gaan sporten. Sport is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en de jongere en draagt bij aan vriendschappen en sociale contacten. 

 • Burgemeester Kosmeijer heet nieuwe Nederlander welkom

  (17-04-2015)

  Op donderdagmiddag 16 april jl. heeft burgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Marum aan de heer Mohamed Ahmed Suleiman de koninklijke besluiten uitgereikt. Mohamed Ahmed Suleiman is geboren in Lugh Ganane in Italiaans Somaliland. Sinds december 1992 staat hij ingeschreven in Nederland. Hij heeft in diverse plaatsen gewoond en woont sinds maart 2012 in de gemeente Marum.

 • Bewust van onze omgeving, meldingen over hinder en overlast

  (16-04-2015)
 • Wonen in het Westerkwartier, nu en in de toekomst

  (14-04-2015)

  De krant Wonen in het Westerkwartier neemt u mee in de Woonvisie en het onlangs gehouden woningmarktonderzoek. De krant geeft u tips om veilig, comfortabel en duurzaam in uw woning te wonen. 

 • Samenwerking ICT-bureau Westerkwartier en Novatec

  (13-04-2015)

  Maandagmiddag gaf burgemeester Bert Swart van Zuidhorn het startschot voor de samenwerking tussen het ICT-bureau Westerkwartier en ICT-Novatec. Het startschot werd gegeven in de gemeentewerf van Grootegast.

 • Gemeente Marum staat achter beroep tegen het gaswinningsbesluit

  (19-03-2015)

  Vorige week werd in persberichtgeving aangegeven dat de Groninger gemeenten met uitzondering van o.a. de gemeente Marum, naar de Raad van State stappen om in beroep te gaan tegen het gaswinningsbesluit van de minister van Economische Zaken. De gemeente Marum hecht eraan aan te geven dat zij wel volledig achter het beroep tegen het gaswinningsbesluit staat.

 • Marum steekt de handen uit de mouwen tijdens de NL Doet actie

  (19-03-2015)

  Op 20 en 21 maart 2015 is er weer de actie NL Doet. Deze landelijke actie van het Oranjefonds zet het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers. De gemeente Marum staat achter deze actie en draagt ook in 2015 haar steentje bij. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Marum en de raadsleden gaan op 21 maart a.s. aan de slag met een NL Doet actie in Marum, het opknappen van de tuin bij de Hermanshoeve. Mfc 't Marheem te Marum heeft een uitje georganiseerd in de sporthal de Holten vanaf 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.  Mensen met een beperking uit het Westerkwartier worden getrakteerd op een gezellige middag in de vorm van een vrolijk sport- en spelfestijn.

 • Meldingen over hinder en overlast

  (17-03-2015)

  De gemeente krijgt meldingen binnen (ook wel klachten genoemd), over hinder en overlast die te maken hebben met milieu, bouwen en slopen, landschap en natuur, afval of bedrijvigheid. We noemen dit meldingen op het gebied van de ‘fysieke leefomgeving’.

 • Verbranden snoeihout: eenmalige ontheffing op Tweede Paasdag 2015

  (13-03-2015)

  De praktijk laat  zien dat, ondanks meerdere publicaties in het Achtdorpennieuws en op de gemeentelijke website, diverse inwoners nog niet op de hoogte zijn van het nieuwe Paasvurenbeleid. Er zijn in de afgelopen maanden al meerdere brandbulten van snoeihout gemaakt. Aangezien het vrij lastig is om deze weer uit elkaar te halen om het snoeihout af te voeren is door het college daarom alsnog besloten om het verbranden van snoeihout nog eenmalig toe te staan.

 • Alzheimercafé On Tour in Marum op 19 maart a.s.

  (11-03-2015)

  Voor alle belangstellenden is er op donderdagavond 19 maart  vanaf 19.30 uur een Alzheimercafé On Tour met als thema: “Herinneren met een Levensboek”. Deze avond staat onder leiding van Hans Koenders die in gesprek zal gaan met Toos Boekwijt, voormalig hoofd activiteiten begeleiding van woonzorgcentrum Zonnehuis de Hoorn in Marum.

 • Verdien uw zorgkosten terug via uw belastingaangifte!

  (05-03-2015)

  Mensen met een beperking of (chronische) ziekte maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld medische hulp. Gelukkig zijn die kosten voor een groot deel aftrekbaar via de belastingen. Hoe u dit kunt doen, ziet u op de geheel vernieuwde website www.meerkosten.nl. Nieuw op de website is informatie over de extra inkomensondersteuning die gemeenten geven.

 • Preventie- en Handhavingsplan

  (05-03-2015)

  De raad van de gemeente Marum heeft in zijn vergadering van 4 februari 2015 het Preventie- en Handhavingsplan Alcohol ex artikel 43a Drank en Horecawet vastgesteld. Het plan is een gezamenlijk plan van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.

 • Paasvuren mogen nog, verbranden van snoeihout niet meer!

  (04-03-2015)

  Het college van de gemeente Marum heeft besloten om het verbranden van snoeihout niet meer toe te staan. 

 • Foto-expositie: van A tot Z in de KunstKamer Marum

  (04-03-2015)

  Vanaf 14 maart t/m 18 april 2015 is er een nieuwe expositie in de Kunstkamer te Marum.Anja Zwanenburg uit Jirnsum laat dan een selectie van haar foto’s, collages en installaties zien.Zij geeft tijdens de openingstijden van de expositie ook een mini-fotoworkshop waar  iedereen gratis aan mee kan doen. Daarnaast  is er de mogelijkheid om in april een korte fotocursus in de Kunstkamer te volgen.
   

 • Basispakket "Hulp bij het huishouden" ontwikkeld

  (03-03-2015)

  Binnen het Westerkwartier is besloten om hulp bij het huishouden 1 per 1 januari 2015 af te schaffen. Met extra beschikbaar gestelde middelen vanuit het Rijk (HHT) is voor 2015 het “Basispakket Hulp bij het Huishouden” ontwikkeld. 

 • Gemeentelijke belastingaanslag 2015 en WOZ-beschikking

  (26-02-2015)

  Eind februari heeft u de gemeentelijke belastingaanslag 2015 mét daarop vermeld de nieuwe WOZ-waarde per waardepeildatum 1 januari 2014 ontvangen.

 • Veiligheidshekken geplaatst bij milieustraat De Tweemat

  (26-02-2015)

  Vorige week zijn bij milieustraat De Tweemat in Grootegast veiligheidshekken geplaatst. De hekken zijn bedoeld om de vrije ruimte bij de randen van de afvalcontainers af te schermen, zodat niemand hier tussen kan vallen. Dit maakt het storten van afvalmaterialen veiliger voor zowel bezoekers als medewerkers van de Tweemat.

 • Prijsuitreiking Milieuzakspel en première animatiefilm ‘Milieuzak Westerkwartier

  (21-02-2015)

  Op vrijdag 20 februari jl. reikte wethouder Jan Vos van de gemeente Marum de prijzen, een tablet, uit aan de winnaars van het Milieuzakspel ‘Zakken vullen’. Daarna vond de première plaats, in aanwezigheid van de makers, van de animatiefilm ‘Milieuzak Westerkwartier.  Zowel het milieuzakspel als de animatiefilm over de milieuzak maken onderdeel uit van de campagne ‘Met hetzelfde gemak gooi je het in de milieuzak’.

 • Bewust van onze omgeving; meldingen over hinder en overlast

  (19-02-2015)

  De gemeente krijgt soms meldingen binnen, (ook wel klachten genoemd), over hinder en overlast die te maken hebben met milieu, bouwen en slopen, landschap en natuur, afval of bedrijvigheid. We noemen dit ook wel meldingen op het gebied van de ‘fysieke leefomgeving’.

 • Social Sofa in Jonkersvaart maakt een start

  (13-02-2015)
  Op zaterdag 7 februari a.s. gaf burgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Marum om 10.00 uur in OBS ’t Jonkertje in Jonkersvaart het startsein voor het project SocialSofa. Na de opening werd de groep vrijwilligers ingewerkt door medewerkers van het bedrijf SocialSofa. Jonkersvaart is een kleurrijk dorp met betrokken bewoners. Straks zijn ze zo gegrepen door het mozaïekvirus dat ze er niet meer mee kunnen ophouden!
   
 • Huistest helpt ouderen inbraakveilig te wonen

  (27-01-2015)

  Groningen is volgens de Risicomonitor Woninginbraken de veiligste provincie van ons land. In 2013 werden er gemiddeld 2,1 inbraken gepleegd per duizend huishoudens. Dat is ruim 5 procent minder dan het jaar daarvoor. Ondanks de daling worden in Nederland nog steeds 200 woninginbraken per etmaal gepleegd. Slechts 9 procent daarvan wordt opgehelderd door de politie. Ouderen zijn vaak het slachtoffer van woninginbraak. De Huistest (www.huistest.nl ) helpt ouderen via een korte test, gratis advies te krijgen over aanpassingen die de woning inbraakveilig maken.
   

 • Plannen verbouw cbs de Bron in Marum opgeschort

  (23-01-2015)

  Het bestuur van Penta Primair en de gemeente Marum hebben na intensief overleg samen besloten de verbouwplannen van cbs de Bron voor de periode van een jaar op te schorten. Verbouwing van deze basisschool is noodzakelijk in verband met de realisatie van de bypass voor het Centrumplan van Marum. 

 • Meldpunt overbodige regels

  (23-12-2014)
 • Zes dagen in de week gratis groenbrengdag

  (17-12-2014)

  Vanaf 1 januari 2015 kunnen inwoners van de gemeenten Grootegast, Leek en Marum tijdens openingstijden gratis groenafval naar milieustraat De Tweemat brengen. Dit komt in de plaats van de acht gratis groenbrengdagen in het voor-en najaar.

 • Collectieve zorgverzekering via de ISD

  (02-12-2014)

  Vanaf 1 januari 2015 kunnen inwoners van de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld  met een minimum inkomen weer  een collectieve zorgverzekering afsluiten via  de  ISD Noordenkwartier.

 • Openbare vergadering raadscommissie op maandag 1 december

  (27-11-2014)
 • Woonvisie Westerkwartier in de inspraak

  (27-11-2014)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Marum heeft de Woonvisie Westerkwartier 2015-2020 vanaf 28 november 2014 tot en met 8 januari 2015 vrijgegeven voor inspraak. Inwoners van de gemeente Marum en andere belanghebbenden kunnen in deze periode reageren op de regionale woonvisie. Deze ligt ter inzage in het gemeentehuis of is onderaan deze pagina te downloaden.

 • De Westerkwartiergemeenten nemen jeugdzorg over van Bureau Jeugdzorg

  (06-11-2014)

  De wethouders Welzijn uit het Westerkwartier (Wk) namen op dinsdag 4 november 2014 de zorg voor de jeugd van deze Wk gemeenten symbolisch over van Bureau Jeugdzorg. Twee managers van Bureau Jeugdzorg bezochten tijdens hun fietstocht door de provincie Groningen ook het Westerkwartier.

 • Milieuboer neemt kleine elektrische apparaten en frituurvet mee

  (03-11-2014)

  Sinds enige tijd kunnen kleine elektrische apparaten meegegeven worden aan de milieuboer in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Hieronder vallen apparaten zoals een föhn, boormachine, scheerapparaat, mixer, strijkijzer, radio, cd-speler of computer (inclusief beeldscherm).

 • Nieuw telefoonnummer Veiligheidsregio Groningen en Brandweer Groningen

  (15-09-2014)

  Het algemene telefoonnummer van Veiligheidsregio Groningen en Brandweer Groningen is gewijzigd in 088 - 162 5000. Het oude nummer 050 - 367 4777 is niet meer in gebruik. Met deze wijziging is de organisatie Veiligheidsregio Groningen en de Brandweer ook voor inwoners van de gemeente Grootegast via dit centrale publieksnummer bereikbaar.

 • In Memoriam Jacques Drenth

  (27-08-2014)
 • Nieuwe website voor de ISD Noordenkwartier

  (08-08-2014)
  ISD Noordenkwartier

  Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zo ver. De nieuwe website van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Noordenkwartier is online en daarmee is afscheid genomen van de oude, wel heel erg gedateerde, website.

 • Goede prestaties afvalscheiding gemeenten Grootegast, Leek en Marum

  (05-03-2014)

  De gemeenten Grootegast, Leek en Marum werken als het gaat om afval samen binnen de Reinigingscommissie Westerkwartier. De commissie zet zich onder andere in om zoveel mogelijk afval aan de bron (bij u thuis) te scheiden en natuurlijk speelt daarbij de milieuboer een belangrijke rol. 

 • Vormgeving en inrichting openbare ruimte in centrumplangebied Marum

  (12-02-2014)

  Door de gemeente Marum is aan bureau Rho te Oenkerk opdracht gegeven een inrichtingsplan voor de openbare ruimte van het centrumplanproject op te stellen. In dit inrichtingsplan gaat het over bestrating, profielen, beplanting, parkeerplaatsen, verlichting, straatmeubilair, erfscheidingen, e.d. Ook moeten er keuzes gemaakt worden voor materiaal- en kleurgebruik.

 • Openbare vergadering gemeenteraad op 5 februari

  (23-01-2014)

  De raad van de gemeente Marum vergadert woensdag 5 februari om 19.30 uur in het gemeentehuis te Marum.

 • Wijziging tijden kosteloze huwelijken/geregistreerde partnerschappen

  (23-01-2014)

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum hebben met toepassing van artikel 4 lid 1 van de Wet rechten burgerlijke stand in hun vergadering van 12 november 2013 besloten om de mogelijkheden voor kosteloze huwelijken/geregistreerde partnerschappen op respectievelijk maandag- en dinsdagochtend om 10.00 uur terug te brengen naar één dag en wel de maandagochtend om 10.00 uur en 10.30 uur.

 • Archivering gemeentewebsite van start

  (08-01-2014)

  Vanaf nu is het mogelijk de website van de gemeente Marum met terugwerkende kracht te raadplegen. De gemeente laat via Archiefweb.eu haar website archiveren. Zo wordt voldaan aan de archiefwet.

 • Oproep leefbaarheidsprijs Marum 2013

  (03-10-2013)

  De gemeente Marum roept iedereen op om voor 1 november 2013 vrijwilligers voor te dragen voor de Leefbaarheidsprijs 2013.

 • Gemeente Marum introduceert de starterslening

  (03-10-2013)

  De gemeente Marum wil starters op de woningmarkt tegemoet komen met de starterslening. Mensen die voor het eerst een nieuwbouwwoning willen kopen, kunnen een lening van maximaal € 33.600,-- krijgen. Over de eerste drie jaar hoeven ze dan geen rente en aflossing te betalen.

 • Intentieovereenkomst Centrumplan Marum getekend

  (21-08-2013)

  Voor de realisatie van het Centrumplan Marum is weer een belangrijke stap gezet. Afgelopen week hebben de betrokken partijen de intentieovereenkomst Centrumplan Marum getekend.

 • Gemeenten en schoolbesturen Westerkwartier stellen huisvestingsplan onderwijs op

  (31-05-2013)

  In het Westerkwartier werken de vier colleges en de schoolbesturen samen aan een Regionaal integraal huisvestingsplan onderwijs (RIHP).

 • Speerpunten recreatie en toerisme Westerkwartier vastgesteld

  (02-04-2013)

  De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn hebben nieuwe speerpunten voor recreatie en toerisme opgesteld voor de periode tot 2016.

 • Nieuwe werkwijze verkeersregelaars rondom evenementen

  (22-02-2013)

  Ze zijn onmisbaar, de duizenden verkeersregelaars die bij evenementen zorgen voor een goed verloop. U komt ze tegen bij het parkeren, bij afgesloten straten, bij het oversteken van straten waar verkeer rijdt. Zij regelen het verkeer bij uw evenement op een veilige manier. Verkeersregelaars worden opgeleid door de politie. In deze opleiding gaat het nodige veranderen.

 • Start vernieuwend samenwerkingsverband gebiedscoöperatie Westerkwartier

  (18-12-2012)

  Woensdag 19 december aanstaande is de startbijeenkomst van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, een vernieuwend samenwerkingsverband in het Westerkwartier op het gebied van onderwijs, landbouw en Staatsbosbeheer.

Archief